De eerste lichting NL Terreinlabel Experts wordt klaargestoomd

Nieuws & Blog

Groenvoorzieners worden steeds belangrijker bij de inrichting en het beheer van de leefomgeving. NL Greenlabel leidt hoveniers op tot NL Terreinlabel Expert, waarmee ze in staat worden gesteld om als volwaardig gesprekspartner van architecten, woningbouwcorporaties en gemeenten te kunnen opereren.

Steven Kamerling heeft namens NL Greenlabel afgelopen dinsdag bij IPC Groene Ruimte in Arnhem een succesvolle eerste training verzorgd rondom NL Terreinlabel. Medewerkers van Donker Groep, BTL en Beheer in Ontwikkeling worden als eerste opgeleid tot NL Terreinlabel Expert. In de visie van NL Greenlabel gaan groenvoorzieners met hun kennis en expertise een essentiële rol spelen bij de inrichting en het beheer van de leefomgeving.

Groenvoorziener als gesprekspartner

De NL Terreinlabel Experts kunnen na de training zelfstandig aan de slag met de methodiek en zijn daarmee een volwaardig gesprekspartner voor architecten, terreineigenaren en woningbouwcorporaties. Er blijkt grote behoefte in de markt te bestaan naar een laagdrempelige methode om duurzaamheid kwantificeerbaar te maken. Het NL Terreinlabel voorziet in die behoefte en is specifiek ontwikkeld om ingezet te worden voor middelgrote gebieden, zoals sportparken, recreatiegebieden en kantoortuinen. Andere NL Professionals hebben ook al aangegeven NL Terreinlabel Expert te willen worden, dus dat belooft veel voor de toekomst!