De Hooge Riet, Heijmans

Projecten

De Hooge Riet wordt het mooiste gebouw van Ermelo genoemd. In 1939 ontworpen als sanatorium voor welgestelden is het een toonbeeld van licht, lucht en ruimte, omringd door groen. Jarenlang een favoriete plek voor bruidsreportages en geliefd bij elke Ermelo’er. Nu transformeert Heijmans dit Rijksmonument tot een eigentijdse woonomgeving. Met appartementen in het verduurzaamde hoofdgebouw en nieuwe woningen tussen de oude bomen in het park. Heijmans heeft NL Greenlabel ingeschakeld om zorg te dragen voor een duurzame ontwikkeling van de buitenruimte.

Meer informatie: De Hooge Riet, Ermelo

Onze rol

  • Gevalideerde prescreening

Resultaat

  • Inzicht in de thema’s en indicatoren van het NL Gebiedslabel.
  • Een laagdrempelig inzicht in de tussenstand van het project op duurzaamheid, inclusief indicatieve verwachte score voor de Hooge Riet.
  • Gevalideerde score door NL Greenlabel om te communiceren naar management en betrokken partijen.
  • De wet van afnemende ambitie is op bijna elke ontwikkeling van toepassing. Het is daarom belangrijk om de betrokken projectleden bewust te houden van hun handelen in het project. Het tussentijds screenen zorgt ervoor dat de bewustwording onder de aandacht blijft en de ambitie hooggehouden wordt ten aanzien van samenhangende duurzaamheid.