Heijmans neemt NL Greenlabel op in hun beleid

Nieuws & Blog

Al een klein jaar werken Heijmans en NL Greenlabel intensief samen om maatregelen op het gebied van milieu, duurzaamheid, klimaat en een gezonde leefomgeving meetbaar te maken. De eerste vruchten van de samenwerking zijn inmiddels zichtbaar in de gebiedsontwikkelingsplannen van Heijmans.

Lodewijk Hoekstra Hooghkamer

Enkele projecten waar NL Greenlabel bij aangesloten is, zijn: Vijfsluizen in Vlaardingen, Dico in Uden, Hooghkamer in Voorhout  en Zuidpolder in Eemnes. Door deze plannen te laten toetsen door NL Greenlabel op integrale duurzaamheid middels de NL Gebiedslabelmethode, wil Heijmans gemeenten, bewoners en andere betrokkenen inzicht geven op welke wijze ze invulling geeft aan onder andere gezondheid, circulariteit, biodiversiteit en natuurinclusief ontwikkelen.

Project Vijfsluizen

Op een voormalig sportterrein in Vlaardingen verschijnt een compleet nieuwe wijk met drie- tot vierhonderd woningen. Om de integrale duurzaamheid meteen bij de bouw in 2020 mee te nemen, is NL Greenlabel nu gestart met een NL QuickScan van project Vijfsluizen waarin de kansen en knelpunten op het gebied van duurzaamheid helder in kaart worden gebracht. Zo garandeert Heijmans dat alle aspecten van duurzaamheid worden verkent, de betrokkenen een gedeeld ambitieniveau hebben en deze ambities ook worden geborgd in ontwerp en uitvoering.

Het is erg mooi te zien hoe Heijmans het principe van NL Greenlabel omarmt en deze meeneemt in hun strategie voor de komende jaren. De ambitie van Heijmans liegt er dan ook niet om: ‘Vanaf 2023 scoren alle gebiedsontwikkelingen een gebiedslabel A. Hiermee wordt gestreefd naar een duurzame en gezonde leefomgeving waarin de bewoners gemiddeld langer leven!’

Lees hier verder over onze betrokkenheid bij Hooghkamer in de gemeente Voorhout.